top of page

Inge's verhaal

IMG_0986.JPG

"Als jong meisje, was ik altijd al bezig met het vormgeven van mijn slaapkamer. Zo had ik bijvoorbeeld het idee om de zolder bij mijn slaapkamer te betrekken middels een vide en trapje naar zolder. Dit vond mijn vader iets minder leuk, maar mijn interesse in mijn vak zit dus van kleins af aan al in me.

 

Na de HAVO ben ik daarom naar de MTS Sint Lucas in Boxtel gegaan. Toen ik deze opleiding had afgerond, ben ik gaan studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht. Daar heb ik de opleiding architectonische vormgeving gevolgd, waarna ik mij officieel kon registeren als interieurarchitect, en vervolgens van mijn passie mijn werk heb gemaakt!

 

Tijdens mijn carrière heb ik in verschillende zaken gewerkt zoals meubel-, badkamer-

en keukenzaken, en interieurbouwers, allemaal in het luxe segment. 

De afgelopen 25 jaar heb ik veel praktijkervaring opgedaan in het ontwerpen van totaal-interieurs voor zowel particulieren als bedrijven.

Daarbij ook de nodige productkennis opgebouwd op het gebied van (interieur)architectuur, meubelcollecties, verlichting, maatwerk meubelen, raambekleding, vloeren, stoffering, en vernieuwende (bouw)materialen.

Mijn inspiratie haal ik uit mijn jaarlijkse bezoeken aan (interieur)beurzen zoals de Salone de Mobile in Milaan, tentoonstellingen, musea, stedentrips,(verre) reizen, architectuur en de natuur.

Zoals het zwarte strand op deze foto die ik heb gemaakt op Lanzarote en de sprookjesachtige rotsformaties op de andere foto, die ik heb gemaakt in Yosemite Park, USA.

Of uit architectuur zoals het Barcelona paviljoen uit 1929 van de architect Mies van der Rohe, waar ik tijdens een roadtrip door Spanje als 20 jarige student mijn ogen uitkeek door het materiaalgebruik in het paviljoen en het door de architect daarin spelen met volumes en vlakken.

En daarnaast haal ik mijn inspiratie zeker ook uit mijn opdrachten zelf".

610759139_af3398a3a2_k.jpg
USA 2016-09-15_4906.JPG
bottom of page