RUIMTELIJKE SCHUURWONING

RIJSBERGEN

Voor deze fraaie en ruimtelijke schuurwoning heb ik het interieurontwerp mogen maken, incl. voorstel voor de nieuwe meubelen en verlichting.

De opdrachtgevers van deze woning houden van tijdloos design, gecombineerd met stoere materialen zoals de gevlinderde betonvloer, massief hout,  de stalen dakconstructie en stalen deuren.

In de sfeer van het ontwerp van de  schuurwoning, heb ik de ruimtes ingericht met ruimtelijke meubelen, waardoor de ruimtelijkheid en het zicht op de tuin met zwembad open blijft.

Natuurlijke materialen zoals het houten plafond, de stoffering & kleurcombinatie van de gekozen meubelen en vloerkleed,  en natuurlijk de stoere stalen kachel, geven de warme en persoonlijke sfeer.

Fotografie: Tessa Francesca

13.jpg

STADSWONING UIT 1895

UTRECHT

In de zomer van 2020 kochten Inge's opdrachtgevers deze karakteristieke stadwoning uit 1895 in het centrum van Utrecht.

Meteen daarna belden ze Inge met het mooie nieuws, en vroegen haar of ze weer tijd had om hen te adviseren en het interieurontwerp te maken.  

Inge heeft hen eerder al geadviseerd voor het interieur in hun appartement en voor een vakantiehuis. Het was Inge’s idee om hier veel kleur te gebruiken. Met gedurfd behang en verf werden alle wanden, die eerst wit waren, ineens een stuk sfeervoller.  De opdrachtgevers vonden het best spannend of het allemaal wel ging matchen. Maar omdat ze uit onze comfortzone durfden te stappen, en vertrouwen hadden in Inge's kwaliteiten, is het heel eigen geworden.

Inge haalde haar inspiratie voor het interieur uit de geboortetijd van het monumentale huis. Destijds kregen de verschillende kamers allemaal een andere kleur, sfeer en behang. Denk bijvoorbeeld maar aan “de zondagkamer”, “de muziekkamer”, de “winterkamer” etc. Dit concept heeft Inge teruggebracht, maar dan in een eigentijds jasje.

Het interieur is eigentijds geworden, maar met respect voor het verleden en de klassieke schoonheid van het pand.

 

De nieuwe meubelen (via RAW Interiors) zijn afgestemd op de lange smalle vorm van de woning en de indeling in compartimenten.

Ook de inrichting van de veranda en de meubelen op het terras en bij het zwembad heeft Inge mogen adviseren. 

We wilden het karakteristieke van dit huis volledig tot zijn recht laten komen.

Daarom kozen we voor de woonkamer klassieke kroonluchters omdat die gewoon thuishoren bij het ornamentenplafond en we zochten een schouw uit de geboorteperiode van de woning.

Uiteindelijk is het interieur een magische mix geworden van eigentijds met klassiek. Een unieke schoonheid waarin we de bewoners zich helemaal thuis voelen.

Fotografie: Tessa Francesca

1.jpg