top of page

STADSVILLA

IN VOORMALIG BANKGEBOUW

ZEELAND

Kantoor wordt Familiehuis, Zeeland.

 

Van buiten ogen de 3 aaneengeschakelde monumentale panden statig en klassiek, precies zoals je verwacht van een 17e-eeuws stadsvilla. Maar binnen is de sfeer helemaal van nu, en door Inge ontworpen: een loft-achtige ruimte met spannende doorkijkjes en een smaakvol eigentijds interieur.

Sinds de jaren zeventig huisde er een bank in de oude stadsvilla. Alle monumentale elementen zijn in die periode helaas door de bank verwijderd. 

Met veel lef en visie toverde Inge het kille kantoorpand om tot een warm en sfeervol familiehuis.

Voor dit unieke project heeft Inge van Poppel Interieurarchitectuur het totaalconcept, het nieuwe interieurontwerp en de inrichting mogen creëren.

De wens van de bewoner was om het gebruik van deuren zoveel mogelijk wilden vermijden en dat we vooral een open loft-achtig karakter wilden creëren.  Het was nogal zoeken naar de goede indeling van met name de benedenverdieping. Daar zijn draagkolommen die we vanwege de constructie niet konden verwijderen.

 

De opdrachtgevers wisten al dat ze het gebruik van deuren zoveel mogelijk wilden vermijden en dat we vooral een open loft-achtig karakter wilden creëren. Het was nogal zoeken naar de goede indeling van met name de benedenverdieping. De plek waar de opdrachtgevers de  keuken hadden bedacht was te breed naar hun smaak, daar kwamen ze niet goed uit. Inge heeft daarom een ruimtedelende wandkast  ontworpen met dubbelzijdige open haard. Omdat de begane grond best groot en open is, zijn er door deze roomdivider verschillende hoekjes ontstaan wat het een stuk gezelliger maakt. Een gouden zet!

 

Het was ook Inge's idee om een stuk plafond er uit te halen waardoor er prachtig zicht tot in de nok en op de oude balken is ontstaan.”

Inge heeft samen met de opdrachtgevers de meubelen en decoraties zorgvuldig geselecteerd bij RAW Interiors.  En deze schitterende stadsvilla ingericht en gestyled.

De verbouwing heeft Inge gerealiseerd samen met Het Interieurhuys , Het Badhuys, BVO Vloeren, Meuviro Interieurbouw BV, Lion Stone, Technica Nova en Dofine.

Fotografie: Denise Zwijnen 

Project Gepubliceerd in Stijlvol Wonen Magnum boek Gold @dpgmedia 

08 IvP Magnum SW DZ.jpg
bottom of page