top of page
Inge van Poppel Interieurarchitectuur, eigen woning (5) - kopie.jpg

"Mijn uitdaging als interieurarchitect ligt in het verder kijken dan trends.
Ik wil mijn opdrachtgever en mezelf uitdagen, met het doel om een echt op maat gesneden,

tijdloos en authentiek interieurontwerp te creëren".

Op zoek naar een uniek,

sfeervol en persoonlijk

interieur?

Maak een afspraak met

Inge voor een

kennismakingsgesprek!

Altijd op zoek naar
authenciteit en kwaliteit 

"Als jong meisje was ik altijd al bezig met het vormgeven van mijn kamer. Zo had ik het idee om de zolder bij mijn slaapkamer te betrekken met een vide en trapje naar zolder. Dit vond mijn vader iets minder leuk, maar mijn interesse in mijn vak zit dus van kleins af aan al in me.

 

Na de HAVO ben ik daarom naar de MTS Sint Lucas in Boxtel gegaan. Toen ik deze opleiding had afgerond, ging ik studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten in Maastricht. Daar heb ik de opleiding architectonische vormgeving gevolgd, waarna ik mij officieel kon registeren als interieurarchitect en vervolgens van mijn passie mijn werk heb gemaakt!

Tijdens mijn carrière heb ik in verschillende zaken gewerkt zoals interieurbouwers, meubel-, badkamer- en keukenzaken, allemaal in het luxe segment. 

 

Negen jaar geleden startte ik mijn eigen interieurarchitectenbureau. Ik adviseer zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers onafhankelijk van ontwerp tot en met realisatie. In binnenland en in buitenland. Dat kan zijn voor nieuwbouw, bestaande ruimtes of verbouwingen. 

De afgelopen 25 jaar deed ik veel praktijkervaring op in het ontwerpen van totaal-interieurs voor zowel particulieren als bedrijven. Daarbij heb ik ook de nodige productkennis opgebouwd op het gebied van (interieur)architectuur, meubelcollecties, verlichting, maatwerk meubelen, verlichting, raambekleding, wandafwerkingen, vloerafwerkingen, stoffering, en vernieuwende (bouw)materialen.

Hierdoor weet ik mijn opdrachtgevers altijd te verrassen met mijn visie op kwaliteit, kleurgebruik, hoogwaardige materialen, en sferen.

Eigen interieurarchitectenbureau
Inspiratie

Mijn inspiratie haal ik uit mijn jaarlijkse bezoeken aan (interieur)beurzen zoals de Salone de Mobile in Milaan, musea, stedentrips, (verre) reizen, architectuur, maar zeker ook uit mijn opdrachten zelf, en uit de natuur.

Zoals het zwarte strand op de foto hieronder die ik heb gemaakt op Lanzarote, de marmergroeve in Carrara, Italië, de sprookjesachtige rotsformaties op de andere foto, die ik heb gemaakt in Yosemite Park, USA. En bijvoorbeeld het Guggenheim museum, waarvan ik deze foto maakte tijdens mijn bezoek aan New York.

 

Samen met mijn broer, die bouwkunde studeerde, maakte ik in mijn studententijd veel architectuurreizen in binnen- en buitenland.

Tijdens een van deze reizen, maakten we een roadtrip langs de mooie architectuur in Spanje. In Barcelona keek ik mijn ogen uit in het Barcelona paviljoen uit 1929 van de architect Mies van der Rohe. Het materiaalgebruik in het paviljoen met marmer, staal en glas, de door hem speciaal voor het paviljoen ontworpen Barcelona chairs, en het spelen met volumes en vlakken in het gebouw inspireert me nog tot op de dag van vandaag; inspiratie voor een stijlvol, tijdloos en uniek interieur"!

bottom of page