top of page

MONUMENTALE WOONBOERDERIJ

HOEKSEWAARD

Boerderij Egmondsoord stamt uit begin jaren tachtig en is het voormalig jachthuis van de familie Lamoraal Graaf van Egmond.

De voormalige boerderij is in 1930 door brand verwoest. Daarna is de boerderij herbouwd in de stijl van die tijd, maar op dezelfde plek.

Egmondsoord heeft in de loop van de tijd nogal wat veranderingen ondergaan, veranderingen door gebruik, vernieuwing, maar ook door brand.

De nieuwe plannen, die bij deze tijd en levenswijze hoorden, maar met behoud van cultuurhistorie, zijn inmiddels uitgevoerd.

Een nieuwe plek met een nieuwe bestemming en met een mooi verhaal!

 

De schuur werd het hoofdverblijf. Het gehele pand is onder leiding van architect Mart Ros van Roos & Ros grondig professioneel gerenoveerd. Met respect voor de historie, maar zeker ook met alle hedendaagse luxe en voorzieningen. Kosten noch moeite zijn gespaard bij de ingrijpende renovatie en kosten noch moeite zijn gespaard.

Inge ontwierp daarbij de lounge. Met royale en comfortabele loungebank van de Itialiaanse fabrikant Flexform.

Via zwart geschilderde koelcellen kom je in een enorme leefruimte met grote raampartijen, veel lichtinval en zicht tot aan de horizon.

Toch is het pand een boerderij gebleven. 'De balken zijn hersteld, de deuren van de koelcel zijn behouden en de originele schuurdeuren aan de voor- en achterkant staan ​​nu permanent open, met glazen wanden ertussen.'

.

843_Project The Netherlands, Inge van Poppel Interieurarchitectuur.jpg
bottom of page