top of page

HERENHUIS IN DE KLOKKENBERG

BREDA

Er zijn van die gebouwen met een bijzondere achtergrond die omgebouwd zijn tot unieke plekken om te wonen. Dit is er zo eentje op het landgoed Klokkenberg in Breda, een voormalig sanatorium voor tuberculosepatiënten. Vaak niet de makkelijkste projecten om in te richten als woonhuis maar als het goed geslaagd is, wel de meest indrukwekkende.

Inge werd al vanaf de bouwtekeningen betrokken bij het project. Daardoor konden we in de ruwbouwfase van de verbouwing nog belangrijke beslissingen nemen en de keuken, badkamer en lichtplan geheel naar wens ontwerpen.

Ook de totale inrichting, meubelen, kleuren & materialen en styling heeft Inge geadviseerd, waardoor de gehele woning in alle ruimtes 1 mooie sfeer uitstraalt.

De oorspronkelijke serre met het schuine plafond heeft Inge benadrukt door een stalen open wandelement in bronslak te ontwerpen die de schuinte volgt. De bewoners kunnen hierin speciale items zoals souvenirs van hun reizen bewaren, met behoud van het open karakter van de tuinkamer.

Fotografie: Photograffiti

00013STW-INGE VAN POPPEL-KAATJE VERSCHOREN.jpg
bottom of page